Title Image

Firemní akademie

Naše akademie vám pomůže se posunout dál v oblastech pěstování ovoce, kvašení, destilace a degustace. Dáme prostor lidem, kteří mají zájem vědět PROČ se s kvasem děje to co se děje…Chcete vědět víc a jste ochotní sdílet svoje nabyté zkušenosti? Přijďte mezi lidi se společnými zájmy a pojďme se zdokonalovat. A nakonec společně vyrobíme, archivujeme a společně si vychutnáme prémiové destiláty.

 

I

Diskutovaná témata

  1. Sběr, skladování a výběr ovoce pro další využití – pojmy jako konzumní zralost, cukernatost, jak vybírat ovoce pro sušení, moštování, pálení. K čemu se hodí padané ovoce. Přednáška spojená s ochutnávkou správně skladovaného ovoce z minulé sezony.
  2. Vedení kvasu jako základní předpoklad pro úspěšnou destilaci – přednáška je spojená s ochutnávkou destilátů a ukázkou vad destilátů. Měření základních parametrů destilátů, kvasů, moštů a ovoce. Měřící postupy a technologie.
  3. Ošetřování ovocných stromků – výběr ovocných stromků pro výsadbu, zimní řez, letní řez, zimní postřik, postřiky v průběhu vegetace.
  4. Vše o víně – druhy vín, kvalita vín, degustace, vyzkoušení senzorických schopností účastníků vzdělávací akce